Децата на министри, прокурори, депутати и др.  властимащи са орисани

...
Децата на министри, прокурори, депутати и др.  властимащи са орисани
Коментари Харесай

Защо деца на държавници и магистрати минават от другата страна на закона

Децата на министри, прокурори, депутати и други  властимащи са орисани да са под прожекторите, а хората считат, че би трябвало да бъдат за образец. Но точно родените със " сребърна лъжичка " не рядко се оказват от другата страна на закона. Случаите, в които синове и дъщери на работещи за страната прекрачват закона и правят даже тежки закононарушения, не са единици. Какви са аргументите - неприятно образование, възприятие на безотговорност или елементарна лакомия?  

напомня няколко случая, в които " наследниците " посрамиха семействата си.   

Само пред дни София бе шокирана от едно разкрито ликвидиране. Тялото  на Кирил Русев  беше намерено в морга с подправени документи и квалифицирано за кремация. Преди да се стигне до убийството с огнестрелно оръжие, жертвата е била отвлечена от похитителите си и измъчвана. Очаквано, претекстът за тежкото закононарушение е дълг на жертвата от  400 000 евро .

Не след дълго софийската полиция стигна и до причинителите на тежкото действие. За изненада на всички един от задържаните за това ликвидиране се оказа синът на някогашния финансов министър Стоян Александров, който взаимно с траурен сътрудник пробвали да укрият осъщественото закононарушение. Именно бащата на Александров е  дал сумата на жертвата преди години и неизплащането на дълга е възродил спор.

Двамата мъже взимат решение да изоставен държавната граница, с цел да си обезпечат несъмнено оправдание, като единият от тях минава със самоличността на жертвата. На този стадий към този момент има и уволнени чиновници от Гранична полиция, които евентуално са позволили това да се случи. 

Въпреки блестящата кариера на някогашния финансов министър, малко преди да се спомине, той бе упрекнат в лихварство от двама души, единият от които е убитият Кирил Русев. Ако съдим по историята, евентуално Стоян Александров е предал занаята на личния си наследник, против който има регистрирани  и тъжби за лихварска активност. Арестуваният министерски наследник надалеч не е достигнал развиването на татко си, а даже лихварският му бизнес приключи злополучно в софийския арест.

Дъщерята на някогашния министър председател и правоприемник на българската корона Симеон Сакскобургготски също изложи аристократичното си семейство. Калина Сакскобургготска беше направила лека злополука преди няколко месеца,  без жертви, само че след използването на алкохол и във очевидно несъответстващо положение. Тогава татко й Симеон Сакскобургготски дефинира случая като „ дребен случай ”, а шумът към него той изясни с потеклото на княгиня Калина. Тежка е царската корона!

Ако се върнем обратно във времето можем да си спомним за Георги Филипов Боков, синът на тогавашния началник на Българска национална телевизия, управителен деятел на Българска социалистическа партия, президентски консултант, шеф на кабинета на премиера Станишев и народен представител Филип Боков. 

Младият Боков бе тръгнал по стъпките на майка си, която страда от клептомания и по този начин бе почнал с кражбите. Няколко пъти през годините той е  залавян и осъждан за обири на коли. За първи път е  бил задържан през 1993 година, а престижът му бе на най-арогантния и безотговорен автокрадец в страната.

 Боков бе стигнал до там да пребие личната  майка Юлия поради 2000 лева През 2006 той нахлул в жилището й в столицата и изискал тя да му върне сумата, която преди време й дал за интервенция. Юлия обяснила, че няма пари и тогава Боков почнал да я удря по лицето и корема.  Боков провокира няколко тежки произшествия, а в последната почина дружно със брачната половинка си. 

Прокурорският наследник Васил Михайлов от Перник също се прочу и стана причина татко му да загуби работата си.  Неговата персона на " нападателен бияч " и купищата побои и закани, в които бе забъркан, бяха водещи вести в медиите. Прокурорският наследник  бе упрекнат в 8 закононарушения - закана за ликвидиране, три междинни телесни повреди, две леки телесни повреди и две за безчинство. Неговата другарка също бе алармирала за тормоз от негова страна към нея.  Всички българи се чудиха по какъв начин по-точно наследник на прокурор може да има толкоз пренебрежително и безпризорно поведение.  Месеци, откакто татко му освободи поста си като прокурор в Перник пъзела някак се подреди. Тогава излезе информация, че бащата е набил майката на Михайлов, само че по-късно дамата се отхвърли от жалбата си. 

Иван Белишки, само че по-известен в медийната среда като синът на дългогодишния кмет на Панагюрище - Никола Белишки, " популяризира " семейството си с редица арести и закононарушения.  Той бе сниман преди 5 години със скрита камера на TrafficNews как върти противозаконна търговия с антики, а по-късно и задържан. Две години по-късно кметския наследник бе помлял няколко автомобила и витринно стъкло на комерсиалния обект. След случая Белишки напуснакл  местопроизшествието и се бил укрил. Малко по-късно 24-годишният мъж бе арестуван, а служителите на реда намерили возилото на пътя за село Панагюрски колонии. Криминалното му досие е надалеч по-голямо от това. Белишки бе задържан за съзнателно причиняване на пожар на непознат парцел – сухи треви и ниска растителност в землището на кюстендилското село Ломница, по време на задържането си той е бил въоръжен. Синът на панагюрския кмет даже бе съумял да рани и служител на реда. 

Последното му нарушение бе за закани с оръжие към народен представител от " Възраждане ". Това са единствено част от нарушаванията на закона от страна на Белишки, като тук са изключени множеството дребни случаи, с които кметския наследник се е забърквал.

Две са и провиненията на сина на депутата от ГЕРБ доктор Лъчезар Иванов. През 2014 година 17-годишният депутатски наследник бе упрекнат за грабеж на бензиностанция. Георги Иванов е бил арестуван  след въоръжен грабеж на бензиностанция в София. Години по-късно се оказа, че същият бе избягалият от злополуката с Милен Цветков юноша, който се  е возил в автомобила на Кристиян Николов. 

В медиите излезе информацията, че  Иван Танев, който е наследник на бившия български министър на земеделието Георги Танев ще бъде съден в Букурещ  за машинация с европейски средства за 45 млн. евро. Случаят е от 2019 г, а Танев с прякор Универсалния се търсеше от 2012 година Той бе обвинен за обири на Данък добавена стойност и в България, само че до дело против него по този начин и не се стигна. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР